dinsdag 30 september 2014

Uilen-deken voor Estel….

In mijn vorig bericht van het uilen-speelkleed had ik al gezegd dat ik nog cadeautjes ging maken. Maar de tijd ontbreekt me soms. En de moed om er aan te beginnen ook… Want er zijn nog zoveel dingen in een huishouden te doen…
Maar ja het tweede cadeautje is er…
Een variant van het vlinderdeken van uit het boek SVDHZ (Stof voor durf het zelvers). Ik was er eigenlijk een beetje bang voor… want had al zoveel 'negatieve' commentaren gelezen, dat het moeilijk is, veel getornd, uitleg niet voor beginners (waar ik me nog wel in plaats, ik naai nog geen jaar)… maar ja… heb me er toch aan gewaagd. En wonder boven wonder… ik heb niets moeten los doen… alles was juist van de eerste keer… (Enkel mijn hoeken waren niet perfect, ik deed het ook met de overlock, vandaar) Maar dit is zeker iets dat ik nog ga maken!

Omdat Estel in augustus is geboren.. is ze deze winter wel al wat groot voor de maten van het vlinderdeken. Daarom heb ik deze nog eens verlengd (uit (on)zekerheid). Dus nu kan er een een kind van 90cm in :D ach ja… ze zal wel lekker warm hebben. En dat is ook wel nodig, want ze woont in de skigebieden in Frankrijk.Een uiltje is niet compleet zonder de voetjes!Ik heb getwijfeld om mijn vleugels te kartelen of in één lossen lijn.. heb voor het gemak het laatste genomen… Maar ik denk dat het andere ook wel iets heeft!
Close-up van het gezichtje… Net zoals de grote uil...basis patroon: SVDHZ + eigen inbreng
action: roze fleece
 Rijs textiles: bolletjes katoenen, pletrol katoen, witte katoen, oranje canvas
blauwe flockfolie (ogen)
roze zigzag van mijn naaimaatje Ann

Nu hopen dat ze het even mooi vinden en even blij zijn als ik :)

Groetjes
Nathasja


noot aan mezelf: de vleugels een beetje groter maken… zoals op de blog in de reacties!

3 opmerkingen:

  1. Leuk gedaan. Ik maakte ook al eens een uil van het vlinderdeken! (http://lielebeesje.blogspot.be/2013/05/oehoe-tine-knapt-een-uiltje.html)

    BeantwoordenVerwijderen