dinsdag 13 mei 2014

Het wordt terug mooi weer …. een deftige short!

Ja ja, er komt een hoog luchtdrukgebied aan… vlug eens een gelabeld shortje maken voor mijn jongens!
Maar in welke stof!

Dit zijn leuke restjes, vooral oude hemden van mijn broers of een oud gordijn. Maar bruikbaar voor iets anders!

Of mijn verzameling gekochte stoffen…

Voor de eerste deftige short, denk ik dat ik iets van de restjes ga nemen. En als het in mijn vingers zit dan gebruik ik wel een mooi stofje! :)

Heb op internet wat zitten zoeken naar (gratis) patronen voor een short. Eigenlijk zou ik graag de patronen hebben van de short van made. Maar het is $8 te betalen. Weer visa boven halen :s .

Ik heb van beide patronen, de maten over getekend op patroonpapier die ik nodig heb.
Zo ik heb een stofje gekozen. Als het hier mislukt is het niet zo erg. 
Heb voor mijn beide jongens 4j en 2j al hun stukken uitgeknipt. Hoe doe ik dit. Ik leg de stof dubbel en leg mijn patroon erop, ik speld deze vast . En teken af en knip het uit. 
Ik heb het patroon van de short van Kiind gebruikt en de zak van het andere. 

Onze eerste stap is het toe naaien van de midden stukken. ( de kant van de rits en onze poep)

Rond de zakken heb ik een biais band genaaid. Zodat er klein contrast is in de short. Ik kon ook een heel andere stof gekozen hebben. Zoals een gele en een groene zak, blauw en rood kon natuurlijk ook.

Dan naai ik mijn zak vast op de voorkant van de short. Ik naai mijn smalste stuk vanboven en ga zo naar beneden op mijn groene biais band. Naai het gat van de zak niet toe!


 Onze volgende stap is de voor- en achterkant aan elkaar vastmaken.  Leg de pijpen gelijk en speld vast. Maak je zak vast met een speld. En maak ook een label vast.

Draai het geheel binnenste buiten om je werk te bewonderen :)Als je dan ook je andere zijkant hebt toe genaaid dan stik je de binnenkant vast.

Nu moeten we nog zoomen. De onderkant van onze short. Kies een lengte, speld deze af. Leg je short dubbel en zo krijg je twee gelijke pijpen.
Voor de bovenkant van onze short, stikken we ook een zoom. Maar we laten een kleine opening.

Want daar moet onze rekker door. Ik prik een veiligheidsspeld door de rekker om ze zo gemakkelijk door de tunnel te krijgen.

 Het uiteinde van de rekker speld ik vast. Als je zowel het begin als het einde van de rekker vast hebt. Dan stikken we deze vast. Leg de twee op elkaar en zet ze onder je machine.

Als de rekker vast is, dan  stik je nog het laatste stukje zoom.

En voila je short is af :)

Ben fier op mijn short, al zeg ik het zelf.

Heb mijn tweede ook al af. Dat gaat al iets sneller. Niet meer nadenken aan de volgende stap, geen foto's meer trekken… heb hier een ander kleur biais gebruikt, zo hou ik ze uit elkaar als ze uit de was komen.

Heb mijn jongste zoon eens vastgestrikt als fotomodel. De handjes gingen direct in de zakken :)
Mijn oudste was toen nog op school. Maar toen ik hem zijn short liet zijn was hij door het dolle heen :) Zo'n enthousiaste reactie doet toch wel deugd!6 opmerkingen:

 1. Leuke shortjes, en wat een leuke zakken zo met dat biaisband, een leuk detail! Schattig hè, zoals ze meteen de handen in de zakken steken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad… mijn jongste doet dat vrijwel altijd. Dank je wel, vond het ook vrolijker, want enkel diezelfde stof als zak… zou een beetje een saaie short geweest zijn dan. :)

   Verwijderen
 2. Tof en heel leuk met je uitleg erbij !

  BeantwoordenVerwijderen