vrijdag 4 december 2015

Hope Cardigan

Ik had twee stofjes waar ik al heel lang verliefd op was. Twee prachtige breisels. Allebei van Hilco. Prijzig maar prachtig!

Maar ik wist niet wat ik er mee wou maken. Mijn hoofd meermaals gebroken. Maar het moest iets zijn waar ik me goed in voel en waar het stofje perfect voor is.

Toen ik La maison Victor (LMV) de Hope zag, werd ik er echt verliefd op.
Ik was alleen een beetje bang of het model me niet nog dikker maakt... Ja het eeuwige punt waar vrouwen zich wel ongerust over maken. Maar heb dat uit mijn hoofd geband en gewoon mijn ding gedaan.

Ja ik doe altijd wel mijn ding... Ik pas altijd een beetje aan naar mijn stijl.

Zo is mijn eerste creatie van een breisel die dubbelzijdige bruikbaar is. En ik ben zot op mint, petrol en blauwen... Maar beige is ook wel een kleurtje dat me niet misstaat.
Dus deze hope heb ik eigenlijk gewoon helemaal overlockt. Alles perfect in één beweging gedaan, zodat ik mijn trui nog binnenste buiten zou kunnen dragen en dat je dan geen onderbroken stiksel ziet.
Ik heb er geen bandje aan gedaan, maar ook een gewone stiksel. Met aangepaste kleuren die bij de stof passen.
Ik heb ook geen broodroof onderaan gedaan. Daar heb ik nog aan getwijfeld, of ik er net als aan de mouwen een band van de stof aan zou plaatsen. Maar dan zou hij zo luchtig niet meer vallen.

patroon: Hope LMV
stof: Lavvi Ebbel

Mijn andere Hope is uit een breisel die spijtig genoeg maar 110cm breed is. Dus je moet er sowieso een korte versie van maken. Omdat de mouwen van de hope veel te breed zouden zijn juist aan de elleboog. Heb ik de ronding en de opening aangepast. Ik heb er over boordstof aangenaaid. En uiteindelijk een topstiksel gedaan. Zodat de de boordstof niet omkrult, want ja die is steviger dan het breisel.

patroon Hope LMV
stof: Lavvi Ebbel

Ik ben echt verliefd op mij twee creaties! Ze zijn goed gelukt. Draagbaar op zowel jeans als een kleed. Deze Hope is precies goed net zoals ik geHOOPt had!

Wat denken jullie ervan?

Creatieve groetjes
Nathasja

Zal de Stofjes vlug online zetten! Dat jullie ook zulke mooie creaties kunnen maken!
Van de eerste heb ik die ook in het beige, blauw en rood. De tweede heb ik ook in rood met oranje. Prachtige stoffen!

Heb ondertussen de Lora ook al af. Maar nog geen foto van.
Binnenkort, kleedje is al 3 keer de was al ingeweekt! Zalig om te dragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten