woensdag 30 september 2015

Liebster award


Liebster award ... voor diegenen die er nog nooit van gehoord hebben: het is een virtueel award voor beginnende bloggers met minder dan 200 volgers die een blog hebben die jij de moeite waard vindt. Ik vind het dus heel leuk om genomineerd te zijn :) want het voelt toch wel goed om wat erkenning te krijgen! Daarom wil ik Jadeden toch wel even bedanken! Een vriendin van uit mijn jeugd... op school en in de chiro. 

De regels:

1. Bedank de persoon die je genomineerd heeft en plaats een link naar de blog.  (Zie hierboven)
2. Beantwoordt de vragen.
3. Nomineer 5 tot 10 nieuwe blogs.

Mijn antwoorden op de vragen:

1) Waarom blog je ?

Waarom ben ik ben beginnen bloggen. Wel toen ik begon met naaien en over tutorials zocht of leuke gratis patronen,... En zo kwam ik op verscheidene leuke blogs, met mooie en leuke creaties! Maar daar mistte ik tussenstappen..ik kon wel helemaal uitpluizen hoe ze het gemaakt had... En vandaar dacht ik... wel wat ik probeer daar kan ik toch eens tussenstappen van fotograferen en posten voor andere beginnende naaisters... En zo komen we allemaal een beetje verder mee... En als ik het zelf eens niet meer weet... kan ik gaan terugkijken ;) Maar nadien stelde ik soms ook gewoon creaties voor... Om leuke reacties te krijgen omdat ik die thuis toch niet krijg ;)
Maar tegenwoordig is het al een hele tijd geleden, moet mijn schade eens dringend inhalen!!

2) Waardoor ben je beginnen naaien?

Ik ben beginnen naaien, omdat ik zelf graag uniek rondloop... En ik dat vaak mistte in de kleding voor mijn kids. Het eerste stuk dat ik maakte was de Halloween outfit voor mijn jongens. Een draak en een wolf. Wat was mijn jongste fier... En dan begon jij, Jadeden , leuke dingen te posten op FB... en ik krijg kriebeltjes... En dacht... Waarom eens niet proberen. Naar de markt om stofjes geweest en mijn eerste pyjama's gemaakt voor de jongens... Het lukte redelijk en zo is het begonnen... Omdat ik unieke kledingstuks wil voor mij en mijn jongens!

3) Hoe combineer jij alles? Hobby - eventueel kinderen - huishouden - werk ...

Eeuuuhm valt dat te combineren? :s  ;)
Wel... Het is soms geven en nemen! Ik heb soms een hele tijd geen tijd voor mijn hobby gehad... Omdat ik toen veel tijd in mijn werk moest steken. En door dat werk kon ik ook even niet veel tijd in mijn huishouden steken en daar draag ik nu nog steeds de gevolgen van... Maar we zijn een grote inhaalbeweging aan het doen! 
Nu mijn werk op zijn pootjes aan het komen is... Mijn stoffenwinkeltje is af... mijn webshop is er... Wel nog heel wat te fotograferen en erop te zetten! Maar de meeste prints staan erop! Binnenkort enkele beurzen dat ik ga doen... Boetiek Fantastiek de 15de augustus, nog eentje dat ik pas weet eind augustus voor in oktober en dan 14 en 15 november Petit Bazaar. Daar zal ook heel wat tijd in kruipen... 
Mijn kinderen die moeten soms geduld hebben... maar het meeste werk, verricht ik wanneer ze slapen... Dat ik daardoor pas rond middernacht ga slapen is daar dan maar een gevolg van. Ze vinden het wel leuk dat ik thuis ben, en ze kunnen mijn kot op stelten zetten wanneer ik in de winkel ben... Dus daar heb je weer het huishoudelijk werk ;) 
Maar het leukste is... nu mijn hobby mijn werk is geworden.. Kan ik eigenlijk, als ik tijd heb ;) en moet ik! :) voorbeeld kleding maken met stoffen... inspiratie voor de klanten! En dat heeft geholpen met de singlets die ik gemaakt heb voor mijn jongens! :) Dus... dringend in gang schieten... En mijn gemaakte kledij niet laten rondslingeren... zodat mijn jongste mijn kartelschaar er niet in moet uittesten omdat hij geduld moet hebben... :D 

4) Wat is je lievelingspatroon en waarom?

Ik vind de patronen van Zonen 09 wel heel goed! Heb al de Ole en de Theo nu al een paar keer gemaakt. En het is overzichtelijk! Ik heb ze laten printen op groot formaat... Zodat ik ze netjes kan opbergen... Maar uiteindelijk ligt de Pim zo 2 keer geprint en uitgeknipt voor mijn jongens... Was toen te lui om over te tekenen en uit te knippen.
En omdat de uitleg, bladzijden lang, goed is uitgelegd en omdat er telkens een foto bij de uitleg staat! Zeer goed voor beginnende naaisters! En ook voor de meer ervaren naaisters.


5) Wat is je favoriet stoffenwinkel? En de mooiste stof die je kocht ...?

Wel... mijn favoriete webshop is natuurlijk Lavvi Ebbel  Vroeger heb ik natuurlijk wel op andere webshops besteld... maar nu ik mijn eigen stoffenwinkeltje heb... heb ik een hele snoepwinkel voor mij... Ik heb zoveel mooie stofjes gekozen... waar ik zeker voor mezelf iets uit ga maken!

6) Wie is jouw grote voorbeeld?

Mijn oma was mijn grote voorbeeld! Niet enkel op naaivlak, maar over de hele lijn! Al van kinds af aan , was ik niet weg te slaan van haar benen. Ik volgde haar overal en nam haar gewoontes vaak ook over. Sommige zou ik terug moeten beginnen doen ( niet snoepen, minder eten, elke ochtend gymnastiek, iets meer geduld hebben) Maar mijn oma is creatief bezig geweest tot haar ziekte. babykleding naaien en breien. Bruine, kleedjes, mutsen, sjaals,...breien. Borduren was wat ze de laatste jaren het meeste deed. Maar voor mijn oudste zoon heeft ze nog eens een waszak gemaakt met een geborduurde lint op. En rond mijn 17 heeft ze nog eens een rok van mij helemaal opgepimpt! Zo heeft ze mijn rok onderaan een rimpelende band gegeven... en dat allemaal met de hand... Wat heb ik die lang gedragen! 
Maar ik heb ook in de keuken heel veel van haar geleerd! En daar is mijn opa en de rest van de familie wel blij mee... Want ik maak nu heel veel speciale gerechtjes van haar! Zij die nog geen ei kon koken toen ze getrouwd was met mijn opa... Moest later zeker niet onder doen voor sterrenchefs! Zo zalig was haar eten! 

Mijn winkelnaam komt dan ook een deel van haar... Lavvi Ebbel... Van mijn oma moest ik altijd genieten van wat elke dag bracht... mijn oma was van origine Franstalig... vandaar La Vie Est Belle! 

7) Wat is jouw mooiste creatie en waarom?

Mijn mooiste creaties... moeilijk te zeggen... wat ik mooi vind is vaak anders dan wat de dragers mooi vinden... En de mooiste creaties zijn diegene die de dragers (mijn kids meestal) het mooist vinden en het meest willen dragen! Maar wat ik echt de max vond.. is mijn uilendeken voor Estel. Nu bijna een jaar geleden gemaakt!

8) Laat eens jouw werkplek om te naaien zien ...

Mijn werkplek is nog steeds in mijn living, in de woonkamer. Ik had het liever eens boven op een kleine zolder... En er waren al plannen uitgetekend. Maar dan ging ik starten met een winkel... En ging daar al mijn gerief komen... Maar mijn winkel is zo vol dat ik in mijn gedeelte ook heeeeel veeeel stoffen heb liggen.. En daardoor is mijn werkplek nog niet kunnen verhuizen... Maar dat zal weldra wel gebeuren!


een redelijk nette tafel :) in de living

9) Waar let je op als je stoffen koopt?

De breedte van de stof... zodat ik wel genoeg zal hebben voor mijn projectje... is soms wel al eens in duigen gevallen... Omdat ik niet naar de breedte had gekeken. Maar ook naar de uniekheid van een stofje... als ik al iets veel heb zien passeren... Koop ik dat meestal niet meer... ook al is het mooi (misschien als het echt supermooi is!). Vroeger keek ik ook wel naar de prijs... maar nu meer naar uniekheid...

10) Beschrijf jezelf in 2 woorden :)

Creatieveling... ik ben altijd heel creatief geweest.. ik was wel steeds aan het knutselen, tekenen, haken, breien, borduren, naaien, vriendschapsbandjes maken ,.... een bezige bij. Toen ik studeerde, leerkracht lager onderwijs, is mijn creativiteit een beetje achteruit gegaan... en toen ik ging samenwonen... was ze zeker weg... maar toen we dan kinderen kregen is dat weer een beetje gegroeid... En elke creatieve geest heeft vaak een rommelige plek... :) daar mijn huishouden :)

Mami... mijn kinderen gaan voor... ik wil steeds het beste voor de kinderen... zodat ze als stabiele, zelfzekere, nuchtere ... zelfstandige volwassenen door het leven kunnen gaan! Het is het begin he... ze zijn nog maar 5,5 en 3,5 jaar oud :) Nog veel tijd voor de boeg... niet... tijd vliegt! 


Bij deze nomineer ik nu enkele andere blogs:

1) Angellekes Creaties : http://angellekes.blogspot.be
2) Unique Marieke : http://uniquemarieke.blogspot.be/
3) Elieflo / duizendflOOt : http://duizendfloot.blogspot.be/
4) Panier De couture : http://wendypanier.blogspot.be/
5) Natalie - De mama van Sofie maakt : http://demamavansophiemaakt.blogspot.be 
6) FieFlo : http://www.fieflo.be
7) Hoemmelke : http://hoemmelke.blogspot.be/
8) Zowiezo:  ZowieZo
10) Quiro and me : http://quiroandme.blogspot.be/

Mijn vragen aan jullie:

1) Laat je werkplek zien waar je creaties vorm krijgen.
2) Hoe lang is je verlanglijstje? Wat is je ultieme creatie-droom?
3) Waar haal je inspiratie?
4) Waar let jij op wanneer je stoffen koopt?
5) Wanneer vind je tijd om te naaien?
6) Wat zijn jouw lievelingspatronen? Koop je veel patronen? 
7) Voor wie heb je al de meeste creaties gemaakt?
8) Wat doe je het minst graag om tot een creatie te komen?
9) Wat is je favoriete blog?
10) Met welk naaihulpmiddel kan je jezelf het best vergelijken in het leven? 


Veel plezier!
En tot binnenkort!

2 opmerkingen:

 1. Ooh leuk! Ik moet echt eens tot bij jou geraken he! Ik hoorde trouwens van een collega dat je het super doet! Veel succes !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je zou eens moeten komen, maar ja, 2 spruiten en dan binnenkort van G tot in Zottegem rijden is wel al een eindje! Moet nog doen als je in A woont he ;) . En ben ook open op afspraak, moet het maar eens laten weten...
   Leuk te horen dat ik het super doe ;) Ben benieuwd wie je collegaatje is :)
   Dank je!!

   Verwijderen