zaterdag 17 januari 2015

Plannen, bouwen, creëren....

Druk druk druk...
Het is inderdaad heel druk aan het worden! We zijn nu al een paar weken druk bezig met het verwezenlijken van mijn droompje. Een webshop en winkeltje. 

Al mijn ideeën zijn gebundeld in een Pinterest mapje http://www.pinterest.com/lavviebbel/winkeltje-store/

Zoals je zal zien ben ik wel verloren voor hout en wit. Mijn muren in de winkel zijn wit. 
En in het interieur wil ik graag hout en wit combineren tot een mooi en rustig geheel.

Voor mijn winkeltje moeten er nog speciale rekken gemaakt worden.

(foto van Stoffe en Koffe)
Dit is het basis idee.
De stoffen liggen schuin. Dan kunnen er  4 legplanken komen ipv 3. Dat is al een stuk plaats besparend. En dan wel overal op gelijke afstand. Mijn man gaat de rekken voor me maken. Eerst dacht ik om alles in het hout te maken. Maar dat idee vloog vrij snel van de tafel toen mijn man eens berekend heeft wat zo'n legplank dan wel moet dragen... Dus gaat hij ze in het metaal maken. Wat hij dan al leuker vindt dan in het hout! :) 
Mijn rekken verf ik dan ook in het wit... Want de stoffen brengen wel genoeg kleur in het interieur.


Wat er dan nog moet gemaakt worden zijn deze rekken...


Deze vind ik gewoon super. En daar komen dan mijn rollen vilt, skai , flock en flex folie in. 
Maar deze rekken zullen wel 3m lang zijn. Van de vloer tot het plafond. Kan ik ook veel meer kwijt... Want anders kom ik niet toe met mijn muren! 20 kleuren flock, 20 kleuren flex, 30 rollen vilt (dikke en dunne)  en een kleine 20 skai... En dat brengt dan kleur in het interieur.

Hoe ik de rest nog invul dat zal er vanaf hangen hoeveel plaats mijn rekken stof en mijn rollen al innemen... Maar dat komt vast wel inorde! :)
Heb al veel leuke ideeën: enkele huisjes, een pallet op wieltjes waar er een tafeltje, kistjes opstaan waar de nieuwe producten op staan. 
Mijn grootste moeite is 'mijn kassa'. Want we hebben een heel groot gebogen stuk graniet liggen... In het zwart. Maar ik vrees dat die veel plaats zal innemen... En niet in mijn interieur past... We shall see.

Mijn winkelopeningsdatum is dan weer eens verschoven... Want mijn winkeldeur kan pas vanaf midden februari ten vroegste geleverd worden... Dus in maart is het toch hopelijk mijn moment! Want ja... Mijn stoffen liggen hier al allemaal mooi opgeborgen in stapels dozen! Nu zou ik in de tv programma 'extreme verzamelwoede' passen... Ik wist niet dat ik zo'n goed stapeltalent had! 
Al die mooie stofjes... Nog niet bij hun toekomstige eigenaars... 


En dan nu wel het moeilijkste zeker... Mijn webshop. Deze wordt gemaakt door een webdesigner... 
Hij heeft juist een voorstel van een logo af. Voorstellen zijn steeds zwart-wit gemaakt. 

Mijn idee was iets met scrabble blokjes... 

Het achterliggende idee is iets droever... Mijn beste vriendin, mijn vriendin die ik al heel mijn leven kende, mijn steun en toeverlaat, mijn speelmaatje, mijn reispartner, mijn creatieve voorbeeld, mijn meter, mijn lieve oma! is gestorven 2 jaar geleden. Mijn oma maakte vroeger voor haar dochters toen ze nog klein waren vaak kleren. En zij heeft daar nooit een opleiding voor gedaan. En later is ze beginnen borduren, haken en breien. Wat ze ook allemaal aan mij heeft geleerd.
Mijn oma haar lievelingsdier was een uil. Maar omdat er al enkele webshops met een uil zijn, en niemand mijn achterliggende reden weet, zou dit maar raar zijn. 
Mijn oma en ik speelden ook vaak scrabble. Ik verloor vaak tegen haar! :) En tegenwoordig is dit wel terug in. Niet om mee te spelen maar om mee te knutselen. 
Ik had het idee om in mijn webshop alle tabbladen enzo met scrabble letters te maken... Maar webdesigner ging er naar kijken... 

En dit is het logo die hij heeft gemaakt...
Wat vinden jullie er eerlijk van?! Heb je er nog een idee bij... Zeg gerust het staat nog niet vast!Alvast bedankt!!

Nathasja
5 opmerkingen:

 1. Ik vind het logo precies niet helemaal passen bij wat je verder in gedachten had; hout, wit, palletten,... Dit logo lijkt te strak, naar mijn gevoel. Afgeronde hoekjes, de letters meer gestempeld van vorm en de eerste letter op een minder strak, echter lijkend lapje stof zou denk ik al meer de feel van jouw stijl (volgens je pinterest etc.) weergeven.
  Wat de rollenhouder betreft: geniaal idee! Op de foto hier hangt er vlieseline op. Ik vraag mij wel af of skai en vilt op rol niet meer gaat wegen dan vlieseline? Maar ben er zeker van dat je man dan wel een extra stevig rek maakt! Fantastisch trouwens dat hij je zo steunt om je droom te verwezenlijken!
  Ik wens je in elk geval heeeeeel veel plezier bij het kiezen en klaarzetten van je winkel en vooral veel klantjes!! Ik neem zeker een kijkje online wanneer je opent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je ideeën! Deze zal ik zeker melden bij mijn designer... De kleuren moeten wel nog allemaal gekozen worden... Ja, mijn man is een schat om zo druk in de weer te zijn voor mij! De skai weegt inderdaad heel veel... maar daar weet mijn man vast wel een oplossing voor ;) Tot binnenkort!

   Verwijderen
 2. Ik ben he-le-maal fan! Ik ben er van overtuigd dat de inrichting top zal zijn! En dat logo is naar mijn mening wel goed! En zeker omwille van de achterliggende reden! Ik zeg: volg je hart, doe waar jij je lekker bij voelt zodat je later gaan spijt van kan krijgen!
  Komt helemaal goed! Zottegem is hier 45 minuutjes vandaan rijden dus misschien waag ik me wel een kansje om in je winkeltje te komen snuisteren en sowieso neem ik een kijkje in je webshop!
  Heel veel succes!
  Liefs Marieke
  (www.uniquemarieke.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey, Dank je wel! Moet je binnenkort zeker eens doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes met het opstarten van je winkeltje en webshop. Voor mij een beetje te ver om naar je winkeltje te komen maar van hier uit kan ik wel naar je webshop komen e en wie weet word je wel een van mijn favorietjes e. Je logo is niet mis hoor

  BeantwoordenVerwijderen