zondag 25 januari 2015

Volop in de weer...

Ik ben nu volop in de weer met het creëren van strijkapplicaties... Ik vind het super... Maar zoals ik nu al weet is mijn smaak niet iedereen zijn smaak... en moet ik ook andere dingen maken die ook mooi zijn (maar niet mijn ding).

Er zijn al twee eerder berichten geweest met mijn andere applicaties... Hier en hier.

Maar heb er nog enkele gemaakt in mijn smaak...





Wat denken jullie van de deze?
Groetjes
Nathasja


vrijdag 23 januari 2015

strijkapplicaties (vervolg)

Gisteren heb ik in de facebookgroep Naaien voor vriendinnen mijn eerste strijkapplicaties laten zien.
Er kwamen daar al leuke reacties op!
Maar ook ideeën over een ander soort strijkapplicaties.
Jojojanneke maakt leuke uiltjes, vogeltjes, eekhoorntjes en bambi's... Iemand vroeg me om er zo'n te maken maar in andere dieren... Dus heb ik dat nu al is even geprobeerd...


Wat denken jullie ervan? Eerlijk :)

Groetjes
Nathasja.

donderdag 22 januari 2015

Strijkapplicaties

Ik heb me een machine besteld om strijkapplicaties te printen. Maar geen gewone strijkapplicaties... Ik pruts nogal graag en zou mijn eigen applicaties creëren. En daar droom ik nu al enkele weken over.  En heb al een lijstje vol met ideeën.

Maar er zal op mij webshop ook de mogelijkheid zijn om zelf een prent door te sturen die als strijkapplicaties moet dienen!

Dit zijn er nu twee die ik gemaakt heb...
Ik zou er graag jullie mening over hebben.







Wees gewoon eerlijk :) Ik kan er alleen maar in groeien!

Alvast bedankt!
Groetjes
Nathasja



zaterdag 17 januari 2015

Plannen, bouwen, creëren....

Druk druk druk...
Het is inderdaad heel druk aan het worden! We zijn nu al een paar weken druk bezig met het verwezenlijken van mijn droompje. Een webshop en winkeltje. 

Al mijn ideeën zijn gebundeld in een Pinterest mapje http://www.pinterest.com/lavviebbel/winkeltje-store/

Zoals je zal zien ben ik wel verloren voor hout en wit. Mijn muren in de winkel zijn wit. 
En in het interieur wil ik graag hout en wit combineren tot een mooi en rustig geheel.

Voor mijn winkeltje moeten er nog speciale rekken gemaakt worden.

(foto van Stoffe en Koffe)
Dit is het basis idee.
De stoffen liggen schuin. Dan kunnen er  4 legplanken komen ipv 3. Dat is al een stuk plaats besparend. En dan wel overal op gelijke afstand. Mijn man gaat de rekken voor me maken. Eerst dacht ik om alles in het hout te maken. Maar dat idee vloog vrij snel van de tafel toen mijn man eens berekend heeft wat zo'n legplank dan wel moet dragen... Dus gaat hij ze in het metaal maken. Wat hij dan al leuker vindt dan in het hout! :) 
Mijn rekken verf ik dan ook in het wit... Want de stoffen brengen wel genoeg kleur in het interieur.


Wat er dan nog moet gemaakt worden zijn deze rekken...


Deze vind ik gewoon super. En daar komen dan mijn rollen vilt, skai , flock en flex folie in. 
Maar deze rekken zullen wel 3m lang zijn. Van de vloer tot het plafond. Kan ik ook veel meer kwijt... Want anders kom ik niet toe met mijn muren! 20 kleuren flock, 20 kleuren flex, 30 rollen vilt (dikke en dunne)  en een kleine 20 skai... En dat brengt dan kleur in het interieur.

Hoe ik de rest nog invul dat zal er vanaf hangen hoeveel plaats mijn rekken stof en mijn rollen al innemen... Maar dat komt vast wel inorde! :)
Heb al veel leuke ideeën: enkele huisjes, een pallet op wieltjes waar er een tafeltje, kistjes opstaan waar de nieuwe producten op staan. 
Mijn grootste moeite is 'mijn kassa'. Want we hebben een heel groot gebogen stuk graniet liggen... In het zwart. Maar ik vrees dat die veel plaats zal innemen... En niet in mijn interieur past... We shall see.

Mijn winkelopeningsdatum is dan weer eens verschoven... Want mijn winkeldeur kan pas vanaf midden februari ten vroegste geleverd worden... Dus in maart is het toch hopelijk mijn moment! Want ja... Mijn stoffen liggen hier al allemaal mooi opgeborgen in stapels dozen! Nu zou ik in de tv programma 'extreme verzamelwoede' passen... Ik wist niet dat ik zo'n goed stapeltalent had! 
Al die mooie stofjes... Nog niet bij hun toekomstige eigenaars... 


En dan nu wel het moeilijkste zeker... Mijn webshop. Deze wordt gemaakt door een webdesigner... 
Hij heeft juist een voorstel van een logo af. Voorstellen zijn steeds zwart-wit gemaakt. 

Mijn idee was iets met scrabble blokjes... 

Het achterliggende idee is iets droever... Mijn beste vriendin, mijn vriendin die ik al heel mijn leven kende, mijn steun en toeverlaat, mijn speelmaatje, mijn reispartner, mijn creatieve voorbeeld, mijn meter, mijn lieve oma! is gestorven 2 jaar geleden. Mijn oma maakte vroeger voor haar dochters toen ze nog klein waren vaak kleren. En zij heeft daar nooit een opleiding voor gedaan. En later is ze beginnen borduren, haken en breien. Wat ze ook allemaal aan mij heeft geleerd.
Mijn oma haar lievelingsdier was een uil. Maar omdat er al enkele webshops met een uil zijn, en niemand mijn achterliggende reden weet, zou dit maar raar zijn. 
Mijn oma en ik speelden ook vaak scrabble. Ik verloor vaak tegen haar! :) En tegenwoordig is dit wel terug in. Niet om mee te spelen maar om mee te knutselen. 
Ik had het idee om in mijn webshop alle tabbladen enzo met scrabble letters te maken... Maar webdesigner ging er naar kijken... 

En dit is het logo die hij heeft gemaakt...
Wat vinden jullie er eerlijk van?! Heb je er nog een idee bij... Zeg gerust het staat nog niet vast!



Alvast bedankt!!

Nathasja